TelVerde 0 800 110 427 *gratuit în rețelele mobile și Telekom
bg-picture

Unde vrei să ajungi?

Proiecte şi colaborări

 

CTP Iaşi colaborează cu pasionaţii transportului public pentru a realiza împreună proiecte vizând nu doar îmbunătăţirea calităţii acestui serviciu, ci şi antrenarea comunităţii în diverse activităţi sociale şi culturale pornind de la elemente specifice acestui domeniu.

 

Asociaţia Pasionaţilor de Transport Public TRAMCLUB IAŞI se implică voluntar în acţiunile iniţiate de compania noastră şi, la rândul său, desfăşoară diverse proiecte ce beneficiază de sprijinul nostru.

 

Primele acţiuni s-au concentrat în jurul unei serii de reviste cu poveşti ilustrate pentru copii, „Papatram şi compania”, realizate de membri ai asociaţiei, ale căror personaje principale sunt tramvaie din Iaşi. Elementul de legătură este Papatram, care are corespondent în realitate tramvaiul de epocă binecunoscut ieşenilor. Poveştile au fost scrise cu scopul de stârni curiozitatea copiilor şi de a-i aduce, astfel, în contact cu transportul public.

 

Mergând pe aceeaşi direcţie, dar încercând diversificarea categoriilor de vârstă cărora li se adresează, Asociaţia TRAMCLUB IAŞI a iniţiat proiectul „Iaşi – oraşul tramvaielor pictate”. Fiecare temă constituie prilej pentru organizarea de acţiuni cu caracter cultural atât pentru copii, cât şi pentru publicul matur.

 

Un alt proiect, de această dată cu impact major, are ca obiectiv crearea identităţii vizuale pentru transportul public ieşean. După consultarea prin sondaj a locuitorilor oraşului, au fost stabilite culorile reprezentative pentru serviciul de transport public, vehiculele urmând să fie vopsite de acum într-o schemă care să le conţină.

 

Un obiectiv comun pe termen mediu îl reprezintă crearea unui muzeu al transportului public, care să încerce să reconstituie istoria companiei prin intermediul obiectelor, vehiculelor şi documentelor păstrate, restaurate sau găsite la colecţionari. Pentru materializarea acestei intenţii avem nevoie şi de ajutorul tău! Dacă deţii obiecte, fotografii vechi sau alte documente ce crezi că şi-ar putea găsi locul într-un astfel de spaţiu ori dacă eşti dispus să te implici voluntar în acţiunile care se vor desfăşura în scopul înfiinţării muzeului, nu ezita să contactezi CTP Iaşi sau Asociaţia TRAMCLUB IAŞI!

 

 

 

 

 

Stațiile de călători modernizate din Iași, realizate prin colaborarea cu Wink Public Multimedia, oferă astăzi informație, adăpost de calitate și posibilități de promovare multiple pentru instituții culturale sau branduri ieșene și naționale. De la stații muzicale la stații în care călătorii pot uda florile, pot bea apă, se pot relaxa pe canapele sau pot aștepta mijloacele de transport în scaune de avion, inițiativa permite experiențe noi de comunicare și exersarea imaginației.